Wielerweekend Moerdijk 2020 behoort nog tot de mogelijkheden (update 2)

april 28, 2020

In de laatste actuele informatie tot nu toe (met als peildatum 18 april ’20) meldden wij dat het Zevenbergse wielercomité er nog altijd voor gaat om in 2020 het WWM ’20 te organiseren.  Hetzij in het weekend van 1 en 2 augustus, hetzij op zaterdag 3 en zondag 4 oktober. Die laatste optie zou betekenen exact 2 weken na de finish van de (verplaatste) Tour de France en dat is zoals het de afgelopen 15 jaar steeds het geval was.

Na de persconferentie van premier Rutte op 21 april jl. kan de mogelijkheid van 1 en 2 augustus definitief worden geschrapt, aangezien evenementen tot 1 september a.s. verboden zijn. Resteert dus het weekend van 3 en 4 oktober als enige mogelijkheid. Als dat niet op een verantwoorde manier haalbaar blijkt, valt het doek.

Bij dezen geven we inzicht over de actuele stand van zaken (peildatum 27 april ’20) m.b.t. de organisatie van het evenement in 2020.

De haalbaarheid van WWM ’20 in het weekend van 3 en 4 oktober wordt nu onderzocht. We richten ons daarbij op vooral de partijen van wie medewerking onontbeerlijk is. Dat zijn o.a. de gemeente Moerdijk en KNWU, sponsors, horecaondernemers en last but not least onze trouwe schare vrijwilligers.

Uiterlijk medio mei a.s. willen we een definitief besluit nemen over het al dan niet doorgaan van WWM ‘20.

We realiseren ons dat ook bij een positieve uitkomst van ons haalbaarheidsonderzoek nog altijd een voorbehoud zal gelden. Immers, toekomstige maatregelen en voorwaarden van de overheid kunnen dan nog altijd nog roet in het eten gooien.

 

Stichting Wielerronde Zevenbergen

Henk Hendrikx,  voorzitter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuws