Wielercafé 2019 was meer dan geslaagd!

mei 28, 2019

Wielercafé 2019 was meer dan geslaagd!

Donderdag 23 mei 2019 organiseerde Stichting Wielerronde Zevenbergen (SWZ) weer het jaarlijkse wielercafé voor haar sponsoren en andere relaties die onmisbaar zijn om een aansprekend wielerevenement te kunnen organiseren.

Als locatie was dit keer gekozen voor restaurant De 7Bergsche Hoeve. Henk Theuns had voor de perfecte wielerambiance gezorgd met een selectie uit zijn verzameling historische wielershirts en een Ronde van Zevenbergen–fotocollage. Met wielergrootheden als Joop Zoetemelk en Leo van Vliet als special guests en Kees Maas als gespreksleider moest het zo wel een zeer geslaagde wieleravond worden en dat werd het dan ook. De avond was vooral ook bedoeld als opwarmer voor het Wielerweekend Moerdijk dat er weldra zit aan te komen, namelijk op 10 en 11 augustus a.s.. Zo’n wielercafé is daarvoor bij uitstek geschikt.

Kees Maas (m) voelt Joop Zoetemelk (r) en Teun van Vliet (l) aan de tand.

SWZ-voorzitter Henk Hendrikx lichtte het programma toe dat, zoals dat de laatste jaren gebruikelijk, is uitgesmeerd over twee dagen. Op de zaterdag rijden hoofdzakelijk de vrijetijd fietsers. Er is dan voor elk wat wils, jong en oud, en i.p. kan iedereen meedoen. Zondag is er alle ruimte voor de “echte” (KNWU)-wielrenners met als kersen op de taart de wedstrijd voor Elite Vrouwen en het omnium voor de mannen beroepsrenners, beide met nationale en internationale toppers.

Vicevoorzitter Joeri Kamp gaf uitleg over het 1.270 m lange parkoers Zeestraat – Willem Alexanderlaan e.o., waarop de wedstrijden dit en volgend jaar noodgedwongen zullen worden verreden. Hij benadrukte dat er niet te minachtend over dit noodparkoers mag worden gesproken. Het gaat hier immers om historische Zevenbergse wielergrond waarop 27 van de in totaal 63 verreden edities van de wielerronde plaatsvonden. Illustere namen als Jan Jansen, Johan van der Velde en Leontine van Moorsel behaalden er een of meer overwinningen!

Kees Maas in gesprek met onze wethouders.

De wethouders Thomas Zwiers en Jaap Kamp onderstreepten het grote belang dat ook door de gemeente wordt toegedicht aan een sportief evenement van het kaliber  Wielerweekend Moerdijk. Het spreekt vooral aan dat het al lang geen exclusief Zevenbergs feestje meer is maar een evenement dat een begrip is in de hele gemeente Moerdijk en ver daarbuiten.

Een nieuw initiatief, de Club van 100, werd enthousiast toegelicht door de initiatiefnemers Henk Den Ridder en Peter Nuyten. Zij deden dat met verve waardoor het ledenaantal aan het eind van de avond, amper een maand na de aftrap, al is opgelopen tot boven de dertig ! Leden leggen € 100,- per jaar in en de opbrengst komt ten goede aan het Wielerweekend. Maar daar staat ook het een en ander tegenover.

De genode gasten luisteren met genoegen naar de verhalen van de special guests.

Maar de meeste aandacht ging natuurlijk uit naar de twee coryfeeën van weleer, Joop Zoetemelk en Leo van Vliet. Uitgedaagd door Kees Maas wisten ze het publiek te boeien met anekdotes en ervaringen uit hun rijke carrières. Ook gaven ze uitgebreid hun kijk op het hedendaagse wielrennen, waarbij vooral de grote verschillen met hun tijd werden belicht. Joop hekelde de vele afzeggingen voor het a.s. Nederlands Kampioenschap op de weg. Leo – ervaringsdeskundige als koersdirecteur van de Amstel Gold Race – complimenteerde het Zevenbergse wielercomité met het uitgebalanceerde programma en de professionele organisatie van het Wielerweekend Moerdijk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws