Samenwerking trio-triathlon

mei 13, 2022

De nieuwe Zevenbergse Haven was voor een groep enthousiastelingen aanleiding voor een serieuze poging om een ‘trio-triathlon’ te organiseren. Aangezien Stichting Wielerronde Zevenbergen (SWZ) over de nodige ervaring en expertise beschikt als het gaat om het organiseren van een sportief er recreatief evenement, klopte men aan bij SWZ om te bezien of samenwerking op de een of andere manier mogelijk is.

Woordvoerder van de triathlon-intiatiefnemers (TTZ) Ivo de Groot en SWZ-voorzitter Joeri Kamp konden meldden dat die samenwerking zeker van de grond komt. Joeri gaf aan dat SWZ de organisatie van TTZ ziet als toegevoegde waarde voor het evenementenpalet in en rondom Zevenbergen en wil bijdragen aan de opstart en groei van TTZ. Inmiddels is er een intentieverklaring ondertekend.

Henk den Ridder in gesprek met Ivo de Groot (r) van Trio Triathlon Zevenbergen.

De trio-triathlon wordt georganiseerd onder de paraplu van SWZ maar daarbij is TTZ autonoom in de organisatie van haar evenement. Men heeft een eigen infrastructuur zoals website, social media accounts enz.

Ivo vertelde dat de eerste editie op het programma staat voor zaterdag 11 juni a.s. Het wordt een 1/8e  triathon die bestaat uit 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen, waarbij ieder teamlid één van deze onderdelen uitvoert en dan “het stokje” overgeeft aan een teamgenoot voor het volgende onderdeel. Ca. 30 ploegen schreven zich al in.

Website Trio Triathlon Zevenbergen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuws