PRIMEUR: Zevenbergen verwelkomt drie kersverse Europese Kampioenen!

augustus 9, 2019

PRIMEUR: Zevenbergen verwelkomt drie kersverse Europese Kampioenen!

De afgelopen jaren waren de Europese Kampioenschappen Wielrennen meer dan eens een sta-in-de-weg voor de Zevenbergse Profronde. Die viel namelijk (nagenoeg) gelijk met de E.K., waardoor toppers niet beschikbaar waren. Dit jaar wordt dat echter, vooral bij de vrouwen, helemaal goedgemaakt. Omdat de Europese Kampioenschappen door de week en in Nederland plaatsvinden kunnen de rensters – mits geselecteerd – aan beide wedstrijden deelnemen. Met als voorlopig resultaat dat Zevenbergen op zondag 11 augustus drie kersverse Europese Kampioenen ontvangt.

Ellen van Dijk behaalde op 8 augustus voor de 4e achtereenvolgende maal de Europese Titel Tijdrijden en een dag eerder maakten Floortje Mackaij en Bauke Mollema deel uit van de winnende Nederlandse ploeg in de Mixed Team Relay.

En misschien blijft het hier niet bij want Marianne Vos, Kirsten Wild en Lorena Wiebes behoren tot de favorieten voor de wegwedstrijd die zaterdag 10 augustus wordt verreden.

Om nog een andere reden wordt de SUNtip Vrouwenwedstrijd leuker en ook internationaler. Floortje Mackaij krijgt gezelschap van een Sunweb-ploeggenote in de persoon van de Française Juliette Labous, recent winnares van de jongerentrui in de Giro Rosa en in ‘t verleden (2016) Europees en Wereldkampioene Tijdrijden bij de Junioren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws