Port of Moerdijk maakt meedoen aan toertocht en kampioenschap tijdens Evelo Wielerweekend Moerdijk gratis

juni 27, 2024

Port of Moerdijk maakt meedoen aan toertocht en kampioenschap tijdens Evelo Wielerweekend Moerdijk gratis

In het weekend van vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus staat een mooi wielerspektakel op stapel in De Gemeente Moerdijk. De voorheen Profronde van Zevenbergen kent dan haar 66ste editie. Om deze editie voor nog een groter aantal wielerfans toegankelijk te maken heeft de organisatie een samenwerking gesloten met Havenbedrijf Moerdijk dat het vanuit de Vitaliteitsregeling de komende drie jaar mogelijk maakt dat deelnamegeld voor alle toertochten (voor zowel recreanten als senioren) en het kampioenschap voor niet-licentiehouders kan komen te vervallen.

Paul Dirix, CEO: “Er zijn bij het havenbedrijf veel fietsliefhebbers en we vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen op de fiets stappen. Het is leuk, goed voor je vitaliteit en je ziet op verantwoorde wijze iets van de prachtige omgeving. Ook als je hard fietst, wat wij ook graag doen.” Port of Moerdijk wordt naamsponsor van het Moerdijks kampioenschap voor niet-licentiehouders, dat wordt omgedoopt tot Omloop Port of Moerdijk. “We kunnen in Nederland met recht genieten van al onze dames- en heren wielerprofs, maar het is ook leuk om zélf sportief te fietsen. We ondersteunen dat vanuit het havenbedrijf graag en zijn de komende drie jaar van de partij in het eerste weekend van augustus”.

Vitaliteitsregeling voor de regio 

Via de Vitaliteitsregeling stelt Havenbedrijf Moerdijk ieder jaar een percentage van het resultaat beschikbaar voor projecten uit de stads- en dorpskernen van de gemeente Moerdijk en uit het nabijgelegen Strijen, Strijensas en Lage Zwaluwe. Jaarlijks is er maximaal € 150.000,- beschikbaar. Dit bedrag wordt verdeeld over verschillende projecten die aanvragen tot € 25.000,- kunnen indienen. De projecten moeten bijdragen aan de vitaliteit en leefbaarheid van de omgeving en moeten voldoen aan bepaalde criteria. Aanvragen worden beoordeeld door een commissie van medewerkers van het havenbedrijf. “We ontvangen het liefst projecten die tastbaar zijn, denk aan de AED’s die we ooit schonken, een klimrek voor een speelplaats of de omheining van een hondenuitlaatplaats. We hopen ermee de sociale maatschappelijke cohesie te bevorderen. Het gaat niet zozeer om sponsoring. We delen niet zomaar een zak geld uit om ons logo ergens terug te zien. Het project moet echt iets doen voor de omgeving. Geen winstoogmerk en een openbaar karakter hebben. Het gratis maken van het actief deelnemen aan het wielerweekend van Moerdijk past daar uitstekend in”, aldus Paul Dirix.

Over Evelo Wielerweekend Moerdijk

 

Het Wielerweekend van Moerdijk is een jaarlijks terugkerend tweedaags wielerevenement in de Gemeente Moerdijk. Dit weekend vindt traditioneel plaats 2 weken na de finish van de Tour de France. In dit weekend zijn er toertochten voor recreanten, voor senioren, Dikke Banden Races voor de basisschooljeugd, een open Kampioenschap voor niet-licentiehouders, en een ludieke Prominentenrace. Maar de hoofdschotel van het uiterst gevarieerde wielermenu wordt traditioneel geserveerd voor het internationale criterium voor Vrouwen Elite/Professionals en een omnium voor de Mannen Professionals. Het programma varieert per jaar met koersen op de vrijdag, zaterdag en/of zondag.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws