Ook in 2021 geen WIELERWEEKEND MOERDIJK

april 23, 2021

Het bestuur van Stichting Wielerronde Zevenbergen (SWZ) heeft de knoop doorgehakt.

Net als vorig jaar is er ook in 2021 definitief geen Wielerweekend Moerdijk.

Lange tijd bestond er nog hoop dat de wielerronde in het weekend 31 juli / 1 augustus a.s. zou kunnen plaatsvinden. Maar het bleek ijdele hoop toen het kabinet het stappenplan presenteerde volgens welke het land, in het gunstigste scenario, terug zou kunnen keren naar een normale situatie zonder corona-maatregelen.

Volgens dit stappenplan is het weliswaar in principe mogelijk dat er vanaf  7 juli a.s. weer evenementen worden georganiseerd, maar dan wel onder voorwaarden. Zo zullen er beperkingen gelden voor het aantal mensen dat in een ruimte mag zijn en verder moet worden gedacht aan inmiddels overbekende zaken als mondkapjes, de anderhalve-meter-regel, gezondheidsverklaringen enzovoort.

De voorwaarden en beperkingen – hoe begrijpelijk die ook zijn – staan in de ogen van SWZ haaks op het laagdrempelige karakter van het Wielerweekend en zijn niet uitvoerbaar voor een louter uit vrijwilligers bestaande organisatie. Uitstellen van het besluit over het wel of niet doorgaan was geen optie, omdat de voorbereidingstijd dan simpelweg veel te krap wordt.

Dit betekent dat we dus nog een tijdje geduld moeten hebben vooraleer de 65e editie van het Zevenbergse wielerevenement kan plaatsvinden. Hopelijk en naar verwachting gaat het wel lukken in 2022, 70 jaar nadat in 1952 de eerste Ronde van Zevenbergen werd verreden.

Stichting Wielerronde Zevenbergen,
23 april 2021.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws