Nog een sprinter van formaat komt naar Zevenbergen: Dylan Groenewegen!!

augustus 3, 2022

De Profronde van Zevenbergen 2022 zou zomaar kunnen uitmonden in een sprintersfestival, nu ook ‘Dylan Groenewegen’ kon worden vastgelegd. Deze 29-jarige Amsterdammer behoort in deze discipline al jaren tot de wereldtop.

Sinds zijn entree in het profpeloton, in 2015 bij de ploeg Roompot Oranje Peloton, boekte Groenewegen  al meer dan 60 overwinningen, waaronder 5 Touretappes, het Nederlands Kampioenschap op de weg, de Brussels Cycling Classic  en Kuurne-Brussel-Kuurne.

De veelbesproken, bijna fatale crash die hij veroorzaakte in de Ronde van Polen 2020 vormde een breekpunt in zijn carrière. Maar ook Dylan vocht zich terug, koos voor een nieuwe start in een andere ploeg (BikeExchange-Jayco) en pakte na 9 maanden van gedwongen inactiviteit de draad weer op.

Zijn etappeoverwinning in de voorbije Tour de France en 5 eerdere zeges dit voorjaar bewijzen dat Dylan Groenewegen het sprintersvak nog niet is verleerd. Hij behoort op 7 augustus a.s. dan ook zeker tot de favorieten. Andere snelle mannen zoals Olav Kooij, Bram Welten en Fabio Jakobsen kunnen hun borst nat maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws