Nieuw parcours Profronde volledig door nieuwe stadshart Zevenbergen: ‘We krijgen een mooi plaatje’

april 1, 2022

Bron: BN/DeStem

ZEVENBERGEN – De wielrenners die in augustus aan de start verschijnen bij het Wielerweekend Moerdijk, rijden geen meter buiten het centrum. Stichting Wielerronde Zevenbergen is erin geslaagd het nieuwe parcours van de Profronde volledig door het vernieuwde stadshart te laten lopen.

,,We krijgen een mooi plaatje, we komen langs alle opgeknapte plekjes. Dit wordt echt een blikvanger voor Zevenbergen en de gemeente Moerdijk”, zegt een enthousiaste Joeri Kamp, voorzitter van de stichting.

In de Molenstraat is door de gemeente een drempel weggehaald en dat betekent dat de finishlijn in deze straat kan worden getrokken. Het weghalen was een voorwaarde van wielerbond KNWU.

Lus over de Markt

Start en finish liggen dus daar. Renners steken daarna in een lus de Markt over om via Kerkstraat bij theater De Schuur naar de nieuwe haven af te buigen. Bij de eerste brug steken ze over naar de Noordhaven om bij de Frietchinees linksaf te slaan en terug richting de Molenstraat te rijden.

,,Een parcours met een lengte van 1,4 kilometer waar horecazaken en winkels pal aanliggen. Dat is harstikke mooi, maar ook een uitdaging om alles goed in te passen”, aldus Kamp. ,,We zijn ook al aan het kijken naar entertainment op het horecaplein op de Markt en naar het plaatsen van een grote VIP-tent op het Marktplein.”

Geen koers door corona

De ronde eindigde vroeger op de toen nog gedempte haven en week een jaar uit naar de Zeestraat vanwege de grootschalige werkzaamheden in het centrum. De afgelopen twee jaar werd er niet gekoerst door corona. De laatste winnaar was Caleb Ewan, die in 2019 Fabian Jakobsen en Bauke Mollema voorbleef.

De Profronde is onderdeel van het Wielerweekend Moerdijk. Dat heeft in Evelo een nieuwe hoofdsponsor gevonden. ,,Evelo verbindt ook zijn naam aan het evenement”, zegt Kamp. ,,Op donderdag 21 april vormt een Wielercafé daar de aftrap voor dit jaar, met onder meer Bram Tankink als gast.”

Het Wielerweekend Moerdijk is dit jaar op 6 en 7 augustus. Het wordt de 65e editie, precies zeventig jaar na de eerste Ronde van Zevenbergen.

Het parcours van de profronde van Zevenbergen 2022


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws