Lucinda Brand op de valreep naar Profronde Zevenbergen

augustus 5, 2022

HET RENNERSVELD IS NU COMPLEET EN HET ZIET ER GOED UIT!
Nog minder dan twee dagen te gaan voordat de startschoten worden gelost voor de Profronde van Zevenbergen voor de Mannen en de Vrouwen. Zoals in dit stadium mag worden verwacht, is nu bekend wie er – onvoorziene ontwikkelingen daargelaten – gaan rijden.

Ten opzichte van de informatie die via eerdere Nieuwsbrieven en onze website werd verstrekt is er nu het volgende te melden:

Mannen Professionals
Het slechte nieuws is dat zowel Koen Bouwman als Antwan Tolhoek door blessures vanwege recente valpartijen niet van de partij zullen zijn. Maar de namen die als vervangers  konden worden aangetrokken zijn niet de minste.

Sebastiaan Langeveld van EF Education – Easypost is profwielrenner sinds 2006. Hij was Nederlands Kampioen op de weg in 2014 en won o.a. De Omloop van Het Nieuwsblad.

Danny van Poppel van Bohra-Hansgrohe is bekend als sprinter en als leadout man. Hij won in z’n carrière een rit in de Ronde van Spanje en meerdere etappes in kleinere rittenkoersen zoals de Ronden van Luxemburg, Wallonië, Valencia en Burgos. Zijn kwaliteiten als sprintaantrekker gaat Danny volgende week tijdens de Europese Kampioenschappen inzetten om Fabio Jakobsen te lanceren. In de Zevenbergse Profronde zouden ze al kunnen oefenen.

Vrouwen Professionals
Het allerbeste nieuws in deze laatste Nieuwsbrief is dat te elfder ure Lucinda Brand van Trek-Segafredo kon worden gecontracteerd. Lucinda is een absolute topper, zowel op de weg als in het veld. In beide disciplines is ze tweevoudig Nationaal Kampioen. Ze werd in 2021 zowel Europees als Wereldkampioen Veldrijden. Op de weg won ze dit jaar nog de Ronde van Zwitserland.

Verder zijn er nog de volgende interessante aanvullingen:
Senne Knaven is vooral bekend als een van de dochters van Servais Knaven. Net als haar zussen probeert ze een eigen carrière op te bouwen.

Sabrina Stultjens van Liv Racing boekte successen zowel in het veld als op de weg. In beide disciplines werd ze Europees Kampioen bij de Beloften. In 2017 maakte ze deel uit van de Sunweb-ploeg die in Bergen(Noorwegen) de Wereldtitel Ploegentijdrit veroverde.

Inge van der Heijden van Plantur-Pura is een meer dan verdienstelijke wegrenster maar haar grootste successen boekte ze in het veld. Ze werd in 2019 in het Deense Bogense Wereldkampioen bij de Beloften en in 2020 in Rucphen Nederlands Kampioen bij de Beloften.

Voor de derde keer op rij ontbreekt ook dit keer Puck Moonen niet in Zevenbergen. Puck is een van de meest gevraagde dames in de Nederlandse criteriums.

 

Geen ID Race op zaterdag
Helaas is er dit jaar geen ID Race op zaterdag in verband met te weinig deelname. Het voordeel is echter dat hierdoor meer tijd kunnen nemen voor de uitreiking van de prijzen voor de Dikke Banden Races.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws