Koen Bouwman wordt nog elk jaar beter!

augustus 1, 2022

Een opvallende naam op de deelnemerslijst van het EVELO Wielerweekend Moerdijk is zeker die van Koen Bouwman. Ogenschijnlijk beweegt Koen zich onopvallend in het sterrenensemble dat Team Jumbo-Visma inmiddels is geworden. Maar in die betrekkelijke luwte heeft hij de opgaande lijn al een aantal jaren te pakken en kenners zijn van mening dat de top daarvan nog niet is bereikt.

Koen Bouwman is bij uitstek een renner voor etappewedstrijden, met klimmen als specialiteit. Dit laatste werd in 2015 duidelijk toen hij in de Ronde van Normandië het bergklassement van de won. Dat kunstje herhaalde hij in 2017 in het Critérium du Dauphiné, in 2020 in de Ronde van Tsjechië en dit jaar zelfs in de Giro d‘ Italia ! Etappeoverwinningen boekte Koen in de Ronde van de Astoavallei, het Critérium du Dauphiné en de Giro d‘ Italia 2022 (2x).

Vooral in 2019 bewees Bouwman dat hij ook in de discipline ploegentijdrit goed te gebruiken is. Dat jaar maakte hij deel uit van de winnende teams in de ploegentijdrit van de UAE Tour, het Europees Kampioenschap gemengde ploegenestafette en het Wereldkampioenschap gemengde ploegenestafette.

Koen Bouwman reed tot nu toe 5 x de Giro d‘ Italia; 4 x reed hij uit en in 2021 werd hij 12e in het eindklassement. De Vuelta d’ Espagne bracht hij 3x tot een goed einde. Zijn droom is om ooit nog de Tour de France te rijden. Gezien de wijze waarop z’n carrière  zich ontwikkelt zal dat de komende jaren ook wel gaan lukken.

Maar nu eerst de Profronde in Zevenbergen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws