HET RENNERSVELD BEGINT VORM TE KRIJGEN!

juli 20, 2022

De overvolle wielerkalender en de daaruit voortvloeiende ploegverplichtingen voor de Professionals maken dat het elk jaar weer een puzzel is om een aantrekkelijk rennersveld aan het vertrek te krijgen. Dat lijkt overigens weer aardig te gaan lukken nu de eerste toppers zijn vastgelegd.

ANNEMIEK VAN VLEUTEN

Vast staat dat de in Zevenbergen debuterende Annemiek van Vleuten een van de grote trekpleisters zal zijn. De erelijst van de bijna 40-jarige Van Vleuten spreekt voor zich. Ze is 2-voudig wereldkampioen tijdrijden en won in 2019 de wereldtitel op de weg. In 2021 werd ze olympisch kampioen tijdrijden in Tokio en in totaal werd ze zesmaal Nederlands kampioen in verschillende disciplines.

Giro d’Italia Donne 2022 – 33rd Edition – 10th stage Abano Terme – Padova 90,7 km 10/07/2022 – Marta Cavalli (ITA – FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope) Annemiek Van Vleuten (NED – Movistar Team) Mavi Garcia (ESP – UAE Team ADQ) – photo Massimo Fulgenzi/PMG Sport/SprintCyclingAgency©2022

Successen waren er ook in klassiekers en etappewedstrijden met overwinningen in de Ronde van Vlaanderen, La Course, Luik-Bastenaken-Luik en Strade Bianche. De Giro d’Italia schreef Van Vleuten in 2018, 2019 en 2022 op haar naam met en passant 10 etappeoverwinningen! Het kan allemaal nog mooier worden als ze er tussen 24 juli en 31 juli a.s., dus één week voor het Wielerweekend Moerdijk, in zou slagen om Tour de France te winnen!

Giro d’Italia Donne 2022 – 33rd Edition – 10th stage Abano Terme – Padova 90,7 km 10/07/2022 – Annemiek Van Vleuten (NED – Movistar Team) – photo Massimo Fulgenzi/PMG Sport/SprintCyclingAgency©2022

Om ook in Zevenbergen te winnen zal Annemiek o.a. af moeten rekenen met oud-Wereldkampioene Veldrijden Thalita de Jong uit Ossendrecht en met de Nationale Kampioenen van Nederland en Belgie, resp. Riejanne Markus en Kim de Baat.

PASCAL EENKHOORN & KOEN BOUWMAN

Ook bij de Profesionals Mannen staat de Nederlandse Kampioen in Zevenbergen aan het vertrek. Pascal Eenkhoorn van Team Jumbo-Visma won in juni jl. op indrukwekkende wijze de nationale titelstrijd op de VAM-berg. Eerder dit jaar reed hij zijn eerste Grote Ronde; de Giro d’Italia beëindigde hij als 62e in het eindklassement.

Ook van de partij is ploeggenoot Koen Bouwman, met 2 etappe-overwinningen en de eerste plaats in het bergklassement een van de uitblinkers in de jongste Giro d’ Italia. Eenkhoorn en Bouw-man treffen in Zevenbergen o.a. omnium-specialist Yoeri Havik van BEAT Cycling, de Europese Kampioen Madison (met Jan Willem van Schip) van 2021. Verder verwelkomen we in elk geval ook de streekrenners Kevin Reuvers uit Zevenbergen, Raymond Kreder uit Oudenbosch en Tim Bierkens uit Stampersgat. Bierkens, rijdend voor de ploeg Allinq won onlangs nog de voorlaatste etappe van de Poolse rittenkoers Course de Solidarność.

WORDT VERVOLGD

De organisatie van het Wielerweekend voelt zich aan haar stand verplicht om het deel-nemersveld nog aan te vullen met jonge talenten en klinkende namen. Dat de pijlen daarbij vooral worden gericht op renners uit de Tour de France spreekt voor zich want dat hoort bij de status als na-Tour criterium. Via een volgende Nieuwsbrief en via onze website wordt u op de hoogte gehouden van ontwikkelingen in deze.

Stichting Wielerronde Zevenbergen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuws