Helaas geen Wielerweekend Moerdijk in 2020!

mei 18, 2020

In de laatste actuele informatie tot nu toe (peildatum 27 april ’20) meldden wij dat het Zevenbergse wielercomité de haalbaarheid onderzoekt van een WWM ’20 in het weekend van 3 en 4 oktober a.s.. De aandacht is daarbij vooral gericht op de partijen van wie de medewerking onontbeerlijk is, zoals de gemeente Moerdijk, de KNWU, sponsors, horecaondernemers en vrijwilligers.

Het doel van de oefening was om uiterlijk medio mei een definitief besluit te kunnen nemen over het al dan niet doorgaan van het evenement dit jaar.

“Uiteindelijk heeft dit alles geleid tot het onvermijdelijke besluit om het Wielerweekend Moerdijk 2020 af te gelasten.”

Gaandeweg werd duidelijk dat grote, deels nog onbekende risico’s zouden moeten worden genomen om een Wielerweekend van niveau te kunnen organiseren. Die risico’s betreffen de financiën, maar ook bestuurlijke verantwoordelijkheden die vooral de anderhalve-meter-samenleving met zich meebrengt. Daarnaast is het hoogst onzeker of er een rennersveld zou kunnen worden gecontracteerd met een uitstraling zoals we gewend zijn. Sponsorinkomsten staan immers door Corona zwaar onder druk en de nieuwe wielerkalender is tjokvol.

Vanaf komend najaar kunnen we nu gaan werken aan de 65e editie van Wielerweekend Moerdijk in de zomer van 2021.

Dat wordt dan een volgende grote uitdaging, want we keren terug in het Zevenbergse centrum waarvan de totale facelift dan is voltooid. Zeker na een jaar zonder wielerronde is er alle aanleiding om groots uit te pakken en dat zijn we dan ook vast van plan. Natuurlijk hopen we daarbij weer te  mogen rekenen op de ondersteuning van  onze sponsoren en de overige achterban.

Stichting Wielerronde Zevenbergen,

16 mei 2020.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws