Eerste contracten getekend voor de Profronde van Zevenbergen 2019

juli 14, 2019

Eerste contracten getekend voor de Profronde van Zevenbergen 2019

Naarmate de wedstrijddag nadert begint de invulling van het rennersveld vorm te krijgen. Diverse renners hebben het contract al ondertekend en dat zijn bepaald niet de minsten. De kersverse Kampioenen van Nederland op de weg, bij de Elite mannen en de Elite vrouwen, komen op zondag 11 augustus a.s. naar Zevenbergen.

Fabio Jakobsen (24 jr.) wordt gezien als een ’s werelds meest belovende sprinters. Hij werd vorig jaar beroepsrenner in de ploeg van Patrick Lefevere (Quick Step) en won in z’n debuutjaar o.a. Nokere – Koerse en De Scheldeprijs die ook wel het officieuze WK voor sprinters wordt genoemd. Dit jaar won Fabio al etappes in de Ronden van Turkijede Algarve en Californie en opnieuw de Scheldeprijs. Het voorlopige hoogtepunt was zijn overtuigende zege in het NK op de weg, 30 juni jl. in Ede.

Fabio Jakobsen – Foto Henk Theuns

De formatie Roompot – Charles schuift voorlopig twee namen naar voren. Maurits Lammertink keerde dit jaar terug op het oude nest na 2 seizoenen bij World-Tour team Katoesja, waarin hij zowel de Giro d’Italia als de Tour de France uitreed. In het verleden won hij de Ronde van Luxemburg en etappes in de Ronden van de LimousinTsjechië en BelgiëOscar Riesebeek geldt als meesterknecht en specialist in de heuvelklassiekers. Hij behaalde ereplaatsen in de 4-daagse van Duinkerken, de Brabantse Pijl en de  Amstel Gold Race.

Team Monkey Town vaardigt Chiel Breukelman en globetrotter Maarten de Jonge af.

Raymond Kreder van de Japanse ploeg Ukyo is de laatste jaren een vaste waarde in de Zevenbergse Profronde. Dat kan natuurlijk niet helemaal los worden gezien van het feit dat vriendin Jennifer (foto) alweer voor het derde opeenvolgende jaar de rondemiss is. Maar sportieve prestaties geven uiteindelijk de doorslag en die zijn er zeker. In 2019 won Raymond al een etappe en het eind- en puntenklassement in de Ronde van Tochigi en verder de 1e etappe in de Ronde van Korea en de 4e etappe in de  Ronde van Japan.

Rondemiss Jennifer – Foto Henk Theuns

Lorena Wiebes (20 jr.) is de vrouwelijke evenknie van Jakobsen. Ondanks haar jeugdige leeftijd is ze nu al een van de allerbeste sprinters van het vrouwenpeloton. Nadat ze in de Juniorencategorie al Nationaal en Europees Kampioen was geworden won ze in haar eerste jaar bij de Elite Vrouwen al 6 wedstrijden waaronder, jawel, de Ronde van Zevenbergen ! 2019 is het jaar van de grote doorbraak. Met 13 overwinningen is ze momenteel de zege-koningin en vaak waren het grote koersen, bijvoorbeeld Nokere Koerse,  de Omloop van Borsele, de 1e etappe in de Ronde van Yorkshire en 3 etappes en alle klassementen in de Ronde van Chongming (WWT). Absolute hoogtepunten waren de zeges in de wegwedstrijd van de Europese Spelen in Minsk en het Nederlands kampioenschap in Ede. Het zou trouwens zomaar kunnen dat Lorena  op 11 augustus als Europees Kampioen in Zevenbergen aan de start staat. Ze geldt immers als een van de grote favorieten voor het EK, dat een dag eerder in Alkmaar wordt verreden.

Lorena Wiebes (l) en Monique van der Ree (r) eindigden vorig jaar als 1e en 2e in de Profronde van Zevenbergen – Foto Henk Theuns.

Monique van de Ree, was vorig jaar in Zevenbergen 2e acher Wiebes en natuurlijk ontbreekt de Etten-Leurse met Moerdijkse roots (Willemstad) ook dit jaar niet op het appèl.

De bovengenoemde laureaten van vorig jaar krijgen concurrentie van een heuse wereldkampioen in de persoon van Inge van der Heijden. De 19-jarige renster uit het Brabantse Schaik, lid van de CCC-ploeg van Marianne Vos, werd op 3 februari van dit jaar in het Deense Bogense Wereldkampioen Veldrijden bij de Beloften.  Zoals veel veldrijders kan ze ook op de weg uitstekend uit de voeten.

Henk Hendrikx
Voorzitter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws