DUBBEL JUBILEUM NA EEN GEDWONGEN PAUZE VAN BIJNA 3 JAAR!

juli 20, 2022

Er is nog minder dan een maand te gaan tot het EVELO WielerWeekend Moerdijk editie 2022 plaatsvindt. Een wielerspektakel dat in de loop der jaren uitgroeide tot een evenement met een geheel eigen gezicht.

De editie 2019, op het nood-parkoers aan de Zeestraat – Willem Alexanderlaan, was over de hele linie zeer geslaagd. De wedstrijd voor de Dames moest met de deelname van o.a. Marianne Vos, Kristen Wild, Ellen van Dijk, Juliette Labous, Lucinda Brand en Lorena Wiebes zo ongeveer het sterkst bezette vrouwencriterium in dat jaar zijn geweest.

 

Editie 2019. Op ‘t podium vlnr: sponsor John Goverde van Pelikaan Travel Group, rondemiss, Marianne Vos, Lorena Wiebes (winnaar) en Kirsten Wild.

Het omnium voor de mannen-Professionals eindigde in een spannende tweestrijd tussen de sprintkanonnen Fabio Jakobsen en 3-voudig Tour-etappewinnaar Caleb Ewan. Nummer 3 Bauke Mollema moest vanaf gepaste afstand toekijken.

 

Editie 2019. Op ‘t podium vlnr: Fabio Jakobsen, rondemiss, Caleb Ewan (winnaar), Bauke Mollema en hoofdsponsor Ad Farla van EVELO.

Wat niemand toen wist was dat het door een pandemie bijna 3 jaar zou duren voordat de volgende editie van het Wielerweekend zou worden verreden. Dat wordt dan meteen wel een heel bijzondere want op zaterdag 6 en zondag 7 augustus a.s. hebben we de 65e editie, n.b. op de 70e verjaardag van dit wielerevenement. Dat gebeurt op een nieuw parkoers dat voert over en langs de gerenoveerde Zevenbergse Markt en Haven.

PROGRAMMA
Op de zaterdag zijn er weer de vertrouwde onderdelen zoals de Toertochten (incl. Seniorenfietstocht & Familietoertocht), de I.D.-wedstrijd voor mensen met een beperking, de Dikke Banden Race voor de basisschool-jeugd, het Kampioenschap van Moerdijk voor niet-licentiehouders en last but not least de ludieke Prominentenrace.

De zondag is geheel gereserveerd voor de KNWU-categorieën. Vanaf 09:30 uur rijden achtereenvolgens de Nieuwelingen en de combinatie-categorie Amateurs/Junioren. ’s Middags komen de Vrouwen (criterium) en Mannen-professionals (omnium) aan bod.

Bekijk het volledige programma voor zaterdag 6 augustus en zondag 7 augustus op onze website!

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuws