Dikke Banden Race 2020

februari 11, 2020

Als onderdeel van het zaterdagprogramma wordt alweer voor de 7e keer de ‘Dikke Banden Race’ voor de basisschooljeugd georganiseerd. De DBR heeft zich al ontpopt als vaste waarde van het Wielerweekend Moerdijk na meerdere succesvolle edities.

Aanvankelijk bestond er bij de organisatie twijfel omdat het Zevenbergse wielerspektakel precies in de zomervakantie plaatsvindt. Maar met een intensieve promotiecampagne lukt het steeds weer om een behoorlijk aantal kinderen aan de start te krijgen.

Achterliggende gedachte hierbij blijft dat als we over 15 jaar nog een Wielerweekend Moerdijk willen organiseren, we ervoor moeten zorgen dat de jeugd nu kennis kan maken met de wielersport! De zes edities die werden verreden bevestigen het gelijk van de initiatiefnemers, want de DBR is inmiddels de publiekstrekker op de zaterdag.

Ondanks de vakantieperiode groeit het aantal deelnemers gestaag tot zo’n 60 à 80. De belangrijkste aanwas blijkt voort te komen uit de mond-op-mond-reclame. De wedstrijden worden opgeluisterd met een prijsuitreiking, erepodium, rondemiss, ereronde enzovoort.

Wat zeker ook aanspreekt is de verloting van 3 mountainbikes – één voor elke leeftijdscategorie – geschonken door Peter van den Kieboom Tweewielers uit Zevenbergen.

En dus is er ook dit jaar weer een Dikke Banden Race en wel op zaterdag 1 augustus 2020.

Er wordt in 3 categorieën gereden:

  1. meisjes en jongens geboren in 2008 en 2009
  2. meisjes en jongens geboren in 2010 en 2011
  3. meisjes en jongens geboren in 2012, 2013 en 2014

Er worden aparte klassementen opgemaakt voor jongens en meisjes. Verder is er een groepsprijs (wisselbeker) voor de school of vereniging met de meeste deelnemers.

Nieuw in 2020 zal zijn, een race voor loopfietsen voor de leeftijd van 3 tot 5 jaar.

Inschrijven kan vanaf mei via deze website. Zodra de inschrijving open is, wordt dit gemeld!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws