De vrouwenwedstrijd wordt nog meer het aanzien waard

augustus 3, 2018
De vrouwenwedstrijd wordt nog meer het aanzien waard met Monique van de ReeSanne Cant en . . . . Lorena Wiebes

 

Vorig jaar was de wedstrijd voor vrouwen een internationaal gekleurd spektakel met de Italiaanse Sylvia Persico als winnares vóór de Nederlandse subtoppers Anouska Koster en Nina Kessler. Voor wat betreft de nationaliteiten lijkt het dezelfde kant op te gaan nu er – naast tientallen Nederlandsen –  inschrijvingen binnen zijn uit Australië, Nieuw-Zeeland, Finland en Tsjechië. Er is ook een Belgische gecontracteerd, niemand minder dan Sanne Cant tweevoudig Wereldkampioene Veldrijden en meervoudig winnares van de Wereldbeker en het Super Prestige klassement.

 

Tussen al dat buitenlandse geweld rijdt ook een plaatselijke favoriet en die is zeker niet kansloos. De rappe, uit Willemstad afkomstige Monique van de Ree won in haar carrière al wedstrijden als Dwars door Vlaanderen en de Parel van de Veluwe; dus waarom niet in Zevenbergen?

 

Ook van de partij: een van de grootste Nederlandse talenten van dit moment, de 19-jarige Lorena Wiebes. Ze won onlangs het puntenklassement en een etappe in de BeNe Ladies Tour en eerder dit jaar was ze al winnares van 7-Dorpenomloop Aalburg, de Omloop van de IJsseldelta en de Parel van de Veluwe. Lorena maakt deel uit van de Nederlandse selectie voor het Europese Kampioenschap dat zondag 5 augustus in Glasgow wordt verreden.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws