Wielerweekend in Zevenbergen!

mei 29, 2014
Wielerweekend

De 59ste wielerronde van Zevenbergen werpt zijn schaduw vooruit. De komende editie, die op zondag 10 augustus a.s. op het programma staat, wordt een heel bijzondere. Voor alweer de 10e achtereenvolgende keer namelijk vormt het omnium voor professionals de hoofdschotel van het programma. Dat mag bijzonder genoemd worden in een tijd dat evenementen het moeilijk hebben door de aanhoudende economische crisis en de gevolgen die dat heeft voor sponsoring.

 

Het organiserend comité van de Zevenbergse Profronde, Stichting Wielerronde Zevenbergen (SWZ), probeert haar evenement aantrekkelijk te maken en te houden door waar mogelijk de traditie en de herkenbaarheid te versterken en daarnaast vernieuwingen door te voeren die aanspreken. Het gezellige entreevrije centrumparkoers en de omniumformule bij de beroepsrenners zijn elementen die niet ter discussie staan want die bepalen voor een groot deel de status en reputatie van de Ronde van Zevenbergen. Maar daarnaast wordt er een aantal vernieuwingen doorgevoerd, zowel voor wat betreft de omvang als de inhoud van het programma.

 

Zaterdagprogramma

Het streven van het wielercomité is om de Ronde een nog breder draagvlak te geven door er een echt wielerweekend van te maken en aan hen die dat willen de mogelijkheid te bieden om er actief aan deel te nemen. Er komt ook op zaterdag 9 augustus, de dag voorafgaand aan de Profronde, een sportief programma dat onder regie staat van SWZ. Dat strekt zich uit van 11:00 uur tot ca. 18:00 uur en het speelt zich af  in ’t centrum van Zevenbergen, binnen het bekende parkoers. Het programma omvat o.a. het vertrek (11:00 uur) en de aankomst (ca. 16:00 uur) van een wielertoertocht door de regio. De tocht wordt georganiseerd in samenwerking met Toerwielerclub Zevenbergen en de Cycling Ambassadors West-Brabant. Dan is er ook, vanaf 14:00 uur, een Dikke Banden Race voor de basisschooljeugd (groepen 3 t/m 8) van de gemeente Moerdijk. De jongelui gaan in drie leeftijds-categorieën strijden om de Havenschap Moerdijk Trofee. Tenslotte is er om 17:00 uur een Prominentenrace.

 

Het zondagprogramma

Het omnium voor professionals blijft onveranderd de kers op de taart, maar aan de rest van het programma en aan het tijdschema is er wat gesleuteld. Voor het eerst sinds de jaren ’90 – toen Leontien van Moorsel tot vier keer toe zegevierde – krijgt Zevenbergen weer dames aan het vertrek, namelijk de gecombineerde categorie amateurs/nieuwelingen/junioren. Bij de mannen rijden de categorieën nieuwelingen en amateurs/sportklasse/junioren (gecombineerd). In de plaats van de reclamekaravaan komt er een bedrijfsploegen rondrit. Het slot van het programma, de prijsuitreiking van het prof-omnium, is tegen 18:45 uur. Dat is een uur later dan in voorgaande jaren.

 

Website

De website (www.profrondezevenbergen.nl) is totaal vernieuwd. De nieuwe site is aansprekender, overzichtelijker en gemakkelijker toegankelijk.

 

Entertainment

Voor het entertainment dat onlosmakelijk met de wielersport en vooral met na-Tour criteriums is verbonden, zijn de lokale horeca-ondernemers aan zet. Drie van hen hebben de handen ineen geslagen en zij gaan in en rondom een feesttent op de hoek Markt – Molenstraat op de zaterdag vóór de Profronde een spetterend Nederlandstalig muziekfestijn verzorgen. Ook op de zondag, tijdens de Profronde, is daar van alles te doen.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws